Σχολικό Έτος 2021-22

Ώρα

Ενημέρωση


Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

sid2015 saferinternetgr logo

Who's Online

Έχουμε 1 επισκέπτης συνδεδεμένους

Ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σισανίου & Σιατίστης κ.κ. Παύλου

 

                Ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016, το τριήμερο αφιέρωμα του Σχολείου μας στην επέτειο της εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή και το ρόλο της Εκκλησίας στην Ελληνική Επανάσταση. Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής του Σχολείου, κ. Γκούβας Μιλτιάδης και χαιρέτησε ο Σχολικός Σύμβουλος της 5ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κοζάνης, κ. Παπαδέλης Ιωάννης.

Ο Σεβασμιότατος στο λόγο του ευχαρίστησε το Σχολείο για τις ευκαιρίες που έδωσε σε όλους το τριήμερο, παρουσιάζοντας πτυχές της Ελληνικής Ιστορίας και τόνισε ότι «οι επέτειοι δεν είναι απλά ιστορικές μνήμες αλλά αφορμές για την κατανόηση της ιστορίας του σήμερα».

Αναφέρθηκε στην προσπάθεια αποδόμησης και αλλοίωσης της φυσιογνωμίας του τόπου μας από κάποια σκοτεινά κέντρα, σε μια χώρα όπου έχει παράδοση και ιστορία και η καρδιά της παράδοσης είναι ο σεβασμός στο ανθρώπινο πρόσωπο που μας διδάχτηκε από την ενανθρώπιση του Θεού.

Τόνισε ότι η Ευρώπη σήμερα πληρώνει το τίμημά της. Ο φόβος και ο τρόμος εγκαθίστανται στην καρδιά της λόγω της αλαζονείας των ανθρώπων της. Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη και όπου υπάρχουν συμφέροντα δεν υπάρχει δικαιοσύνη άρα δεν θα υπάρξει ειρήνη.

Ο Σεβασμιότατος έκλεισε την ομιλία του με τους στίχους του Κωστή Παλαμά προς τους στρατιώτες του ?40, «τούτο το λόγο θα σας πω, δεν έχω άλλο κανένα, μεθύστε με το Αθάνατο κρασί του ΄21», προτρέποντας μας να μεθύσουμε με το ίδιο κρασί.

despotis