Σχολικό Έτος 2021-22

Ώρα

Ενημέρωση


Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

sid2015 saferinternetgr logo

Who's Online

Έχουμε 2 επισκέπτες συνδεδεμένους

εκδρομή

   Πρώτος σταθμός της εκδρομής υπήρξε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.  με τα χιλιάδες ζώα, ερπετά και ψάρια του που συγκεντρώνονται στα περισσότερα από διακόσια στρέμματά του. Η ευχάριστη έκπληξη τα δελφίνια και το υπέροχο showπου μας προσέφεραν. Τρεις ώρες αργότερα αποχωρούσαμε απόλυτα ενθουσιασμένοι. 

   Την επόμενη μέρα αρχικά επισκεφτήκαμε το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το οποίο  από το 1960 στεγάζεται στο νεοκλασικό ιστορικό μέγαρο της Παλαιάς Βουλής. Το κτήριο αυτό, έργο του Γάλλου αρχιτέκτονα F. Boulanger, αποτέλεσε την πρώτη Βουλή των Ελλήνων από1875 έως το 1932.. Στις συλλογές του περιλαμβάνονται: σημαίες και λάφυρα, οπλισμός, γλυπτά, μετάλλια από την Επανάσταση του 1821 καθώς και πλούσια ενδυματολογική συλλογή. Πολλά από τα εκθέματά του ήταν γνώριμα στους μικρούς μας μαθητές από τη συλλογή του κ. Σάκη Σπύρου.

   Στις 11:00 βρεθήκαμε στην Πλατεία Συντάγματος και παρακολουθήσαμε  τη διαδικασία Αλλαγής Φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη  που είναι η ίδια με τις υπόλοιπες μέρες αλλά γίνεται πιο επιβλητική με την παρουσία ολόκληρου λόχου Ευζώνων και με τον τρόπο που γίνονται τα Βήματα της Αλλαγής.

   Επόμενος σταθμός.,  αφού περάσαμε μπροστά από το Πολυτεχνείο το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Λόγω του περιορισμένου χρόνου μας και του πλήθους των εκθεμάτων, με τη βοήθεια ξεναγού, επισκεφτήκαμε τις αίθουσες με τα σπουδαιότερα εκθέματα του Μουσείου. 

 Στη συνέχεια βρεθήκαμε στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, αλλά λόγω του τεράστιου πλήθους επισκεπτών (17.000 επισκέφτηκαν το βράχο της Ακρόπολης την Κυριακή 5-3-2017), η επίσκεψή μας πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα. 

 Στις 16:00, οι επισκέψεις μας τη δεύτερη μέρα ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψή μας στο Μουσείο Ακρόπολης το οποίο  είναι ένα από τα σπουδαιότερα στον κόσμο και περιλαμβάνει μοναδικά αριστουργήματα, κυρίως πρωτότυπα έργα της αρχαϊκής και κλασσικής ελληνικής τέχνης, που συνδέονται άμεσα με τον ιερό βράχο της αθηναϊκής Ακρόπολης. Σημαντικό είναι το κενό στο Μουσείο Ακρόπολης των πρωτότυπων γλυπτών του Παρθενώνα, που βρίσκονται σε Μουσεία Ξένων χωρών. 

   Τελευταία μέρα της εκδρομής το  παγκόσμιο μνημείο -σύμβολο της Ελλάδας- ο Βράχος της Ακρόπολης. Εκεί όλοι μας θαυμάσαμε  από κοντά τα Προπύλαια, το ναό της Αθηνάς Νίκης, το Ερεχθείο και τον Παρθενώνα? τα αξιοθαύμαστα έργα της αρχιτεκτονικής του μέτρου και της κομψότητας των αρχαίων Ελλήνων.

   Στις 14:00 την Δευτέρα 6-3-2017,  οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στο μοναδικό χώρο της Βουλής και πήραν σημαντικές  πληροφορίες σχετικά με την ιστορία της. Η επίσκεψη ξεκίνησε με την προβολή εκπαιδευτικού βίντεο σε ειδική αίθουσα με θέμα την ιστορία του κτιρίου της Βουλής, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της καθώς και την αξία της Βουλής και της Δημοκρατίας. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην έκθεση της αίθουσας  Ελευθερίου Βενιζέλου όπου οι μαθητές παρατήρησαν εκθέματα σχετικά με τονΚοινοβουλευτισμό  τη Δημοκρατία και τον Ιωάννη Καποδίστρια. Τέλος η ξενάγηση οδήγησε τους μαθητές μας στα έδρανα της αίθουσας της ολομέλειας της Βουλής. Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν οι μαθητές μας από την επίσκεψή τους στη Βουλή των Ελλήνων ήταν εξαιρετικές. 

   Οι μαθητές μας επέστρεψαν στην Σιάτιστα  κουβαλώντας στις βαλίτσες τους όμορφες εμπειρίες γνώσης και ζωής!

   Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον οδηγό μας που ήταν πάντα δίπλα μας.