Σχολικό Έτος 2021-22

Ώρα

Ενημέρωση


Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

sid2015 saferinternetgr logo

Who's Online

Έχουμε 1 επισκέπτης συνδεδεμένους

Η ζωή στις Εύκρατες περιοχές

Οι περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στις πολικές ζώνες και στην τροπική λέγονται εύκρατες ζώνες  Βόρεια  και Νότια Εύκρατη ζώνη.

Εύκρατη ζώνη ? Εύκρατο κλίμα

    χαρακτηριστικά :  Μεγάλες μεταβολές της θερμοκρασίας ανάλογα με την εποχή.

Βροχερός χειμώνας, ζεστό καλοκαίρι.

Μικρότερη ημέρα το χειμώνα, μεγαλύτερη το καλοκαίρι.

     Στις εύκρατες περιοχές αναπτύσσονται σε μεγάλη κλίμακα η γεωργία και η κτηνοτροφία. Η αφθονία των προϊόντων δίνει ώθηση στο εμπόριο. Η εξασφάλιση των βασικών αναγκών δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους ν? ασχοληθούν με τις τέχνες, τις επιστήμες και την τεχνολογία, ν? αναπτύξουν δηλαδή πολιτισμό. Με τεχνικά έργα επεκτείνουν τους οικισμούς τους, διαμορφώνουν το ανάγλυφο κι εκμεταλλεύονται το υπέδαφος. Δημιουργούν δίκτυα συγκοινωνιών και επικοινωνιών ανακαλύπτουν νέες συσκευές  και μεθόδους που κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη. Η συνεχής ανάπτυξη και η αύξηση του πληθυσμού στις εύκρατες περιοχές οδηγούν στην κατανάλωση περισσότερων φυσικών πόρων και προκαλούν προβλήματα στο περιβάλλον.

      Συνέπειες που επιφέρουν στο περιβάλλον η κατανάλωση περισσότερων φυσικών πόρων και οι ανθρώπινες παρεμβάσεις με την ανάπτυξη της τεχνολογίας.

     Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας ο άνθρωπος βελτίωσε την ποιότητα ζωής του. Η εντατική όμως εκμετάλλευση των φυσικών πόρων μετέβαλε το φυσικό περιβάλλον. Η εκχέρσωση των δασών για τη δημιουργία καλλιεργήσιμων εδαφών, η εντατική καλλιέργεια και η εξόρυξη πρώτων υλών, η επέκταση των πόλεων, η ανάπτυξη της βιομηχανίας και τα μεγάλα τεχνικά έργα αλλάζουν το γήινο ανάγλυφο. Η χρήση περισσότερων μηχανών και οχημάτων και η αύξηση του πληθυσμού οδηγούν στην κατανάλωση περισσότερων φυσικών πόρων καις στη δημιουργία νέων αναγκών. Έτσι προκύπτουν νέα προβλήματα, όπως η ρύπανση των θαλασσών, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η τρύπα του όζοντος, η λειψυδρία, η ερημοποίηση εδαφών, το λιώσιμο των πάγων και η άνοδος της θαλάσσιας στάθμης, καθώς και η εξαφάνιση φυτικών και ζωικών ειδών.


περισσότερα giannisBlogs