Σχολικό Έτος 2021-22

Ώρα

Ενημέρωση


Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

sid2015 saferinternetgr logo

Who's Online

Έχουμε 2 επισκέπτες συνδεδεμένους

eTwinning
Διάχυση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας για το eTwinning 2023-2024 στο έργο “Let’s make friends”.

                    DISSEMINATION

Οι μαθητές των Β και Δ τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας για το σχολικό έτος 2023 – 2024 είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε συνεργατικά έργα με μαθητές από διάφορες χώρες μέσω του e- Twinning, με υπεύθυνες τις εκπαιδευτικούς Γράβα Ευθυμία για τη Β τάξη και Γκόγκου Αναστασία και Σαμαρά Ζωή για τη Δ τάξη.  Ο τίτλος του έργου ήταν “Let’s make friends”.

Με την ένταξή τους στο e-Twinning, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί γίνονται μέρος  της «κοινότητας για τα σχολεία στην Ευρώπη» και επωφελούνται από αναρίθμητες ευκαιρίες.
Η κοινότητα του eTwinning αποτελείται από χιλιάδες εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς που μοιράζονται ένα όραμα για σχολεία χωρίς αποκλεισμούς, χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών με ουσιαστικό τρόπο και αξιοποιώντας στο έπακρο τις δεξιότητες του 21ου αιώνα.
Το σχολείο μας συνεργάστηκε με μαθητές και εκπαιδευτικούς από σχολεία της Πορτογαλίας, Ιταλίας, Γεωργίας, Ισπανίας, Αλβανίας, Τουρκίας και Ελλάδας.
Μέσω της ασφαλούς πλατφόρμας e-twinning ESEP (European School Education Platform – ευρωπαϊκή πλατφόρμα σχολικής εκπαίδευσης) και τηρώντας όλες τις δικλείδες και πρότυπα ασφαλείας προσωπικών δεδομένων των μαθητών, όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στη δράση επικοινώνησαν, συνεργάστηκαν, μοιράστηκαν και αντάλλαξαν ιδέες, εμπειρίες και ευχές, δημιούργησαν καινούργιες φιλίες και αισθάνθηκαν ότι αποτέλεσαν μέρος μιας συναρπαστικής κοινότητας εκμάθησης της Ευρώπης. Όλα αυτά, κάνοντας χρήση καινοτόμων και δημιουργικών μεθόδων εκμάθησης, χρήση ΤΠΕ και σύγχρονων μεθόδων επικοινωνίας.
Οι μαθητές μας δημιούργησαν μέσω εφαρμογής το δικό τους avatar καθώς και την εικονική τους τάξη! Έγινε παρουσίαση της τάξης και του σχολείου μας και δώσαμε πληροφορίες, εικόνες και μουσική από τον τόπο που ζούμε και τη χώρα μας!
Κατασκευάσαμε Χριστουγεννιάτικες κάρτες αλλά και ηλεκτρονικές και στείλαμε τις ευχές μας τραγουδώντας τα κάλαντα!
Τα παιδιά μας, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό!
Στο τέλος έγινε αποτίμηση και αξιολόγηση του προγράμματος από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς!

Στο link που ακολουθεί υπάρχουν όλες οι δημιουργίες των μαθητών:

 

https://padlet.com/ritamilheiro/postcards-hfo24pekfibkyh8k