Σχολικό Έτος 2021-22

Ώρα

Ενημέρωση


Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

sid2015 saferinternetgr logo

Who's Online

Έχουμε 1 επισκέπτης συνδεδεμένους


MAGIC TIME


m1m2m3

 

Το σχολείο μας υλοποιεί ένα πολιτιστικό πρόγραμμα Etwinning με τον τίτλο:Magic Time,σε συνεργασία με σχολεία από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Στόχος του προγράμματος είναι η παρουσίαση των χριστουγεννιάτικων εθίμων της χώρας μας στους εταίρους μας και αντίστοιχα η  επαφή των μαθητών μας με τα έθιμα και της παραδόσεις των άλλων χωρών.

Μια πρώτη επαφή και γνωριμία των μαθητών μεταξύ τους ,πραγματοποιήθηκε με ποικίλες δραστηριότητες, ανάμεσα στις οποίες ήταν   η παρουσίαση των σχολείων μας μέσα από  βίντεο(δείτε ΕΔΩ) και η παρουσίαση των μαθητών μέσα από τη γλώσσα προγραμματισμού scratch(δείτε ΕΔΩ).

Ακολούθησε η δημιουργία συνεργατικού λογότυπου για το έργο, όπου κάθε σχολείο έβαλε τη δική του ψηφιακή πινελιά μέχρι να δημιουργηθεί το τελικό λογότυπο. Το αποτέλεσμα της συνεργατικής ψηφιακής ζωγραφικής είναι η εικόνα που πλαισιώνει το άρθρο μας.

Δημιουργήθηκε  από κάθε χώρα ένα ψηφιακό βιβλίο όπου παρουσιάζονται τα αντίστοιχα χριστουγεννιάτικα έθιμα και παραδόσεις. Το σχολείο μας παρουσίασε ένα βιβλίο με έθιμα της Ελλάδας γενικότερα αλλά και της Σιάτιστας(δείτε ΕΔΩ).

Έγινε επίσης ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων καρτών μεταξύ των σχολείων ,τις οποίες  δημιούργησαν με πολύ κέφι και ενθουσιασμό οι μαθητές μας. Συγκεκριμένα στάλθηκαν κάρτες μας  σε σχολεία της Πολωνίας και της Ιταλίας και φυσικά αναμένουμε με ανυπομονησία να λάβουμε τις κάρτες των φίλων μας από την Ευρώπη.

Και δράσεις μας δεν τελειώνουν εδώ…

Magic-Time-1-678x381