Σχολικό Έτος 2021-22

Ώρα

Ενημέρωση


Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

sid2015 saferinternetgr logo

Who's Online

Έχουμε 2 επισκέπτες συνδεδεμένους

Για να μην αλλάξει το κλίμα κάνω κι εγώ ένα βήμα-Διαγωνισμός logo


Το σχολείο μας συμμετέχει σε πρόγραμμα Etwinning με τίτλο:Για να μην αλλάξει το κλίμα κάνω κι εγώ ένα βήμα.

Τα σχολεία που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα, δημιούργησαν το καθένα το δικό του logo για το project.Τα logo όλων των σχολείων θα τεθούν σε ψηφοφορία και όποιο από αυτά έχει τους περισσότερους ψήφους θα αποτελέσει  το logo  του project μας.

Αρχικά η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών του σχολείου, σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή, ξεκίνησε με την επίσκεψη μας στο βιοκλιματικό δημοτικό σχολείο της Κοζάνης, όπου παρακολουθήσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού-Σιάτιστας:¨ Ένα σχολείο πολύ πράσινο-Βιοκλιματικό σχολείο και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας¨. Ακολούθησε ενημέρωση στην τάξη με το πλούσιο οπτικό και ψηφιακό υλικό.

Στη συνέχεια τα παιδιά , με μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό ,δημιούργησαν τις δικές τους ζωγραφιές για τον διαγωνισμό logo.Παρουσιάστηκε μια έκθεση με όλες τις δημιουργίες των μαθητών των Ε΄ και Στ΄ τάξεων. Ακολούθησε ψηφοφορία από τους μαθητές των μικρότερων τάξεων και από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.(Η ψηφοφορία έγινε ΕΔΩ)

Τελικά την πρώτη θέση κατέκτησε η δημιουργία της Αλεξάνδρας μαθήτριας της Στ΄τάξης.

Καλή επιτυχία στο logo του σχολείο μας.

2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας