Σχολικό Έτος 2021-22

Ώρα

Ενημέρωση


Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

sid2015 saferinternetgr logo

Who's Online

Έχουμε 1 επισκέπτης συνδεδεμένους

 

                                                       ΦΩΤΟ

       Μια δημοσιογράφος στο σχολείο μας


Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023,επισκέφτηκε το σχολείο μας η δημοσιογράφος κυρία Τάνια Ώττα. Σκοπός της επίσκεψής της ήταν η ενημέρωση των μαθητών των Ε΄ και Στ΄ τάξεων για το επάγγελμα του δημοσιογράφου, για τον τρόπο σύνταξης των άρθρων και για τον τρόπο οργάνωσης ενός περιοδικού, καθώς το σχολείο μας πρόκειται να εκδώσει το 5ο τεύχος του ψηφιακού μας περιοδικού με τίτλο: «Το Δεύτερο».

Η κυρία Τάνια Ώττα μάς μίλησε με αγάπη και ενθουσιασμό για το επάγγελμα του δημοσιογράφου. Συζητήσαμε για τη διαφορά μεταξύ των έντυπων και ψηφιακών μέσων ενημέρωσης. Ενημερωθήκαμε για τον τρόπο με τον οποίο γράφονται τα άρθρα των ειδήσεων, για τη δουλειά των ανταποκριτών και των ρεπόρτερ, για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επεξεργασία της είδησης μέχρι την τελική έκδοσή της.  

 Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη για την αξιολόγηση της εγκυρότητας των ειδήσεων. Η καλεσμένη μας μας παρουσίασε τη μέθοδο της ανεστραμμένης πυραμίδας στη δημοσιογραφική γραφή και στη συνέχεια μας δόθηκε η ευκαιρία να γίνουμε κι εμείς δημοσιογράφοι ,βρίσκοντας ελκυστικούς τίτλους για ειδήσεις που μας ενδιαφέρουν.

   Μιλήσαμε για τον τρόπο με τον οποίο οργανώνεται ένα περιοδικό ή μια εφημερίδα και μας δόθηκαν ιδέες και προτάσεις για τη θεματολογία των άρθρων που πρόκειται να αναρτηθούν στο περιοδικό μας.

   Οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί των Ε΄και Στ΄τάξεων ευχαριστούν πολύ τη δημοσιογράφο κυρία Τάνια Ώττα, για αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική ενημέρωση.