Σχολικό Έτος 2021-22

Ώρα

Ενημέρωση


Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

sid2015 saferinternetgr logo

Who's Online

Έχουμε 2 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

Ο Εγωιστής Γίγαντας

 

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας στη Γ΄ τάξη 2022 -2023

 

Ο Εγωιστής Γίγαντας

 

Στη διάρκεια της φετινής χρονιάς υλοποιήθηκε στη Γ΄ τάξη ένα πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, με στόχο την Προσωπική Ανάπτυξη και τις Διαπροσωπικές Σχέσεις των Μαθητών.

 

Θεματικές ενότητες του προγράμματος ήταν η μοναδικότητα, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η καλλιέργεια θετικής αυτοεκτίμησης, η αναγνώριση – έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων, η ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας, η αντιμετώπιση πιέσεων, η επίλυση προβλημάτων.
Συντονιστής και αρωγός ο κύριος Τσιακμάκης Νικόλαος κοινωνικός λειτουργός .

 

Το πρόγραμμα εξελίχτηκε παράλληλα και λειτούργησε διαθεματικά με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και την θεματική ενότητα «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη», μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, αφηγήσεις, παρατήρηση, συζήτηση, καταιγισμό ιδεών, ομάδες εργασίας , παιχνίδια ρόλων, εικαστική έκφραση, ψηφιακά μέσα.

 

Με την ολοκλήρωσή τους επιλέχθηκε η παρουσίαση μέρους του προγράμματος, εκείνου που σχετίζεται με τον Συναισθηματικό Γραμματισμό, την Έκφραση και τη Διαχείριση των Συναισθημάτων μέσα από τις παραστατικές τέχνες.

 

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα επιμελήθηκαν οι ίδιοι τη διασκευή του έργου του Όσκαρ Ουάιλντ «Ο Εγωιστής Γίγαντας», και με τη δραματοποίησή του τα παιδιά αναγνώρισαν και κατανόησαν τα συναισθήματα του θυμού, του εγωισμού, της αλαζονείας, της μοναξιάς, της λύπης, της απογοήτευσης, του φόβου, αλλά και τα συναισθήματα της χαράς και της αγάπης που βιώνει κάποιος, όταν ενδιαφέρεται, προσφέρει και δείχνει σεβασμό και ενδιαφέρον για τους άλλους.

Ευχαριστούμε θερμά

  • τον Υπεύθυνο για το πρόγραμμα κοινωνικό λειτουργό κύριο Τσιακμάκη Νικόλαο
  • τον διευθυντή του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς που συνέδραμαν στην προσπάθειά μας
  • τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

 Και συγχαίρουμε τους μικρούς μας μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης

 Οι εκπαιδευτικοί: Γκόγκου Αναστασία,   Κονταξή Ραφαέλλα Μαργαρίτα, Σαμαρά Ζωή