Σχολικό Έτος 2021-22

Ώρα

Ενημέρωση


Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

sid2015 saferinternetgr logo

Who's Online

Έχουμε 1 επισκέπτης συνδεδεμένους

glossomobil

Το Glossomobil  στο 2ο  Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας

 Eine Sprache, eine Kultur und ein Auto?

Μια γλώσσα, μια κουλτούρα και ένα αυτοκίνητο ?

 

   Το «Glossomobil» (glosso- Mobil) είναι ένα όχημα πολιτισμού που μεταφέρει τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε όλη τη Ευρώπη.

 Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας το πρόγραμμα «Γερμανικά σε κίνηση» μετά από πρόσκληση της καθηγήτριας των Γερμανικών κ. Ρέντζιου Αργυρώς, αλλά και την αμέριστη υποστήριξη του Διευθυντή του Σχολείου κ. Γκούβα Μηλτιάδη και του Συλλόγου ΔιδασκόντωνΠρόκειται για ένα ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας σε συνεργασία με το Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε της Θεσσαλονίκης και εγκεκριμένο από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας. Στόχος του προγράμματος είναι με βιωματικούς τρόπους να φέρει τους μαθητές πιο κοντά στη Γερμανία και τη Γερμανική Γλώσσα. Με την καθοδήγηση του ειδικά εκπαιδευμένου διδακτικού προσωπικού του γερμανικού ινστιτούτου, αποτελούμενο από τις κ.κ. Παπαγεωργίου Βασιλική και  Μουράτη Σοφία, οι μαθητές της Στ τάξης είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν  σε ποικίλες δραστηριότητες αξιοποιώντας τις γνώσεις τους στη γερμανική γλώσσα. Το μάθημα των Γερμανικών εμπλουτίστηκε με επιπλέον διδακτικό υλικό, κατασκευές ,πάζλ, μουσική και παιχνίδι. Μέσα από αυτή τη βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία τα παιδιά ανακάλυψαν, πως μπορείς διασκεδάζοντας να μαθαίνεις. Μετά την ολοκλήρωση των δράσεων απονεμήθηκε δίπλωμα συμμετοχής της τάξης και μοιράστηκαν στους μαθητές αναμνηστικά δωράκια.

  Αποχαιρετήσαμε το Glossomobil με την ελπίδα ότι θα μας επισκεφθεί και πάλι την επόμενη σχολική χρονιά με καινούριες ιδέες!