Σχολικό Έτος 2021-22

Ώρα

Ενημέρωση


Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

sid2015 saferinternetgr logo

Who's Online

Έχουμε 3 επισκέπτες συνδεδεμένους

Ημερίδα με θέμα : «Πρόληψη- Διάγνωση - Αντιμέτωπη η του Καρκίνου του Μαστού»

Ημερίδα με θέμα   : «Πρόληψη- Διάγνωση - Αντιμέτωπη η του Καρκίνου του Μαστού»

       Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου ο Σύλλογος  Γονέων Μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας ,διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα τελετών του  σχολείου  την ημερίδα με θέμα   : «Πρόληψη- Διάγνωση - Αντιμέτωπη η του Καρκίνου του Μαστού»  με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού της πόλης μας.

      Ομιλήτρια ήταν η συμπατριώτισσα μας  Dr. ΓΙΩΤΑ ΣΑΣΟΠΟΥΛΟΥ  πρόεδρος του Γυναικείου Φιλανθρωπικού Σωματείου «Νέα Ελπίδα Θες/νίκης», Ειδικός χειρουργός παθήσεων μαστού και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής  του Α.Π.Θ .

       Στην αρχή της ομιλία της, ευχαρίστησε τον σύλλογο για την ευκαιρία που της δόθηκε να παραβρεθεί στη γενέτειρα πόλη της , να ενημερώσει για τη σπουδαιότητα της πρόληψης Καρκίνου του Μαστού και την αντιμετώπισή του. Στις γυναίκες μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια και έγινε αναλυτική  παρουσίαση και περιγραφή της πάθησης αλλά , και τρόποι διάγνωσης, θεραπείας και κλινικής   αντιμετώπισης του Καρκίνου του Μαστού.

     Σ΄ αυτό που επικεντρώθηκε και τόνισε  στην ομιλία της η Dr.  Γιώτα Σασοπούλου είναι η ψυχολογική στήριξη των γυναικών που διαγνώσκονται  με τον Καρκίνο του Μαστού. Τη σπουδαιότητα αλλά, και η αναγκαιότητα του έργου που έχει αναλάβει με το Γυναικείο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Νέα Ελπίδα Θες/νίκης», προσφέροντας στις παθούσες γυναίκες σημαντική και  πολύμορφη  εθελοντική στήριξη.

   Η ημερίδα έκλεισε με τη  δωρεάν εξέταση από τη Dr.  Γιώτα Σασοπούλου σε δεκάδες γυναίκες που  παρακολουθήσαν  την ημερίδα.